banner

Blockmasters - Block013 boulderwedstrijd

March 4th 2018 - Vincent de Boer

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Masja op pad gegaan naar Tilburg om mee te doen aan Blockmasters. Masja deed van 16:00-18:00 mee met de jeugd en ik zelf vanaf 19:00 met de volwassenen. We waren er aan de vroege kant dus konden nog even opwarmen met de gewone boulders voor de wedstrijd begon. Block013 is een hal met een gezellige uitstraling en leuke creatieve routes maar voor ons net wat te ver om vaak te komen. Dit was daarom pas de tweede keer dat ik er was.

Voor de wedstrijd hadden ze een aantal heel creatieve boulders gemaakt. In totaal waren er 31 boulders, van makkelijk (3-4) tot heel moeilijk. Qua toegankelijkheid is blockmasters best goed te doen en ook voor ervaren klimmers is er genoeg uitdaging. Er was een duo-boulder die je alleen met z'n tweeen kon klimmen, en een campus-route van 31 grepen waar je punten kreeg voor het aantal stappen dat je kon halen. Verder gaf iedere route een bepaald aantal punten die je bij elkaar op kon tellen voor je eindscore. Een boulder bestond geheel uit modules. Het aantal pogingen dat je nodig had doet er niet toe. Dat maakt het wel relaxed klimmen, hoewel je natuurlijk alsnog liever niet uit een zware route valt die je bijna gehaald hebt.

Na de kinderwedstrijd, die voor Masja wat tegenviel, werden er wat grepen weggehaald om de routes klaar te maken voor de volwassenenwedstrijd. Wie wou kon meeeten in de hal en daar hebben wij graag gebruik van gemaakt.

De duo-route heb ik samen met Masja geklommen. Hoewel we technisch gezien niet aan dezelfde wedstrijd meededen was dat wel een heel leuk vader-dochter projectje!

Helaas konden we gezien de tijd niet tot de prijsuitreiking blijven, maar na 2,5 uur klimmen had ik het meeste haalbare ook wel gehaald. Misschien had ik nog iets meer kunnen doen, maar de campusboulder ging ook al minder goed meer dan ik graag had gezien. Ik had echter ook wat boulders gehaald waar ik het niet direct van verwacht had. Helaas had ik net niet genoeg punten voor de kwalificatie "spiderman's hulpje" maar met een 24e plaats van 80 deelnemers ben ik blij. 

Latest visits

Boulder tours

More information

Bouldering

Bouldering is a fun, spectacular branch of sport climbing. Without ropes you climb to a maximum height of 4.5 meter. Because of the thick safety matress, falling down is not a problem and does indeed happen regulary.

Read more…

What is the boulder tour?

Bouldering is a creative sport. A part of the challenge is to solve the puzzle that the route boulders have set up for you. This makes it very interesting to visit other gyms than just the one that is closest to you. Other wall shapes, other holds and volumes and above all other route setters will make this an interesting experience.

Read more…

About us

Roos is blogging since 2016 about bouldering and visiting different bouldering gyms in The Netherlands and abroad. Living in Urecht she was already bouldering in different gyms when the idea shaped in her mind to visit all the dutch gyms in 2016.

Read more…

Participating

The first boulder tour in 2016 was completed by Vincent, Roos and Elske, but a lot more people participated in part of the tour. We like this a lot. Bouldering is most fun when shared with others.

Read more…
Instagram @bouldertour.eu