Bouldertour

Burger bij BAZ

February 24th - Roos de Boer

Op naar boulderhal BAZ in Zaandam! Bij de boulderhal zit ook een restaurant, met heerlijke gerechten. Het was even wachten, maar de burger en verse friet was het zeker waard! Mjam, en goede basis voor een stevige bouldersessie.

 

De boulderhal is compact en daardoor juist erg knus en gezellig. Heel toegankelijk voor beginnende klimmers, normaal start ik echt met de makkelijkste gradatie, hier kon ik al gelijk door naar de volgende kleur. Afwisselende en uitdagende routes bij blauw en paars, totdat ik ook uitgedaagd werd om een rode te toppen. Hoppa, dat ging ook! 

Het meeste paars geklommen, zoals deze route achterin!

Read more…

Uitdagend Clip n Climb

February 22nd - Roos de Boer

Afgelopen zondag gaan klimmen bij Clip n Climb in Amsterdam, wat een leuke en uitdagende plek!

Read more…

Vernieuwend Monk Eindhoven

July 11th 2022 - Roos de Boer

Monk Eindhoven had zo op de lijst van nieuw geopende hallen kunnen staan! Zelfde locatie, maar totaal vernieuwd met een extra bovenverdieping sinds de vorige keer dat ik een bezoekje mocht brengen aan deze hal.

Read more…

Nieuwe boulderhal in Venlo: prachtige hal

April 10th 2022 - Roos de Boer

Na een aantal jaren nauwelijks boulderen, was de boulderhal in Venlo de ideale opstart. Leuke routes, die lekker toegankelijk op niveau 2 beginnen (lichtblauw), en ook donkerblauw (niveau 3) en een enkele paarse (niveau 4) kon ik me aan wagen.

Read more…

Bossche bollen en boulderen

July 2nd 2019 - Roos de Boer

We zijn er over uit: Bossche bollen en boulderen gaat heel goed samen. De nieuwe hal in Den Bosch heeft sowieso de beste naam voor een hal: Bossche Boulders. Na het hele proces tot opening gevolgd te hebben, waren we verheugd voor de grote dag!

Read more…

Boulderhal in Den Bosch

November 20th 2018 - Roos de Boer

Binnenkort opent er weer een nieuwe hal, namelijk in Den Bosch! We hebben al zin in de Bossche Boulders..

Vier boulderfanaten krijgen het mooi voor elkaar om een hal te openen, en wel in Den Bosch. Voor de ene niet de eerste hal (Roberto), voor de ander is het routebouwen al een beoefent ambacht (Maarten), weer ander eindelijk een klimgelegenheid in Den Bosch (Adri) en voor bouldertourder (Vincent) de kans om een eigen hal te openen.

We zijn benieuwd!

Read more…

Boulderhal in Maastricht

April 9th 2018 - Roos de Boer

Nieuwe uitbreiding van Kunststof, in 2016 opende de boulderhal in Leiden, in 2017 volgde Energiehaven in Utrecht en nu kondigen ze een boulderhal aan in Maastricht! Kunststof is al een top hal en Energiehaven zo ruim en relaxed, dat belooft wat voor Maastricht!

Read more…

Sterkster: een dag Sterk in het teken van vrouwen

April 8th 2018 - Roos de Boer

Zaterdag was Sterkster, een evenement met wedstrijd, workshops en lezingen, georganiseerd in boulderhal Sterk en speciaal voor vrouwen. Enige mannen die rondliepen waren de eigenaar Jelmer en een fotograaf, verder zo'n 150 vrouwen. Dat kon ik niet missen.

Read more…

Speels Impact

March 23rd 2018 - Vincent de Boer

Gisteren voor het eerst bij Impact geweest. Ze zijn alweer bijna een jaar open, maar Almere is niet een stad waar we echt snel komen. Nou, dat bleek onterecht. Niet wat Almere betrof dan, maar de boulderhal is absoluut een bezoek waard!

"We houden niet zo van fletse witte muren" zeiden de eigenaren. En dat is dan ook meteen het eerste wat opvalt. Nou ja, het tweede. De eerste indruk was vooral "Hey, wat een gezellige uitstraling.". En dat is opmerkelijk, want het was 4 uur 's middags op een werkdag en er was naast ons niemand. 

Read more…

Blockmasters - Block013 boulderwedstrijd

March 4th 2018 - Vincent de Boer

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Masja op pad gegaan naar Tilburg om mee te doen aan Blockmasters. Masja deed van 16:00-18:00 mee met de jeugd en ik zelf vanaf 19:00 met de volwassenen. We waren er aan de vroege kant dus konden nog even opwarmen met de gewone boulders voor de wedstrijd begon. Block013 is een hal met een gezellige uitstraling en leuke creatieve routes maar voor ons net wat te ver om vaak te komen. Dit was daarom pas de tweede keer dat ik er was.

Read more…

Latest visits

Boulder tours

More information

Bouldering

Bouldering is a fun, spectacular branch of sport climbing. Without ropes you climb to a maximum height of 4.5 meter. Because of the thick safety matress, falling down is not a problem and does indeed happen regulary.

Read more…

What is the boulder tour?

Bouldering is a creative sport. A part of the challenge is to solve the puzzle that the route boulders have set up for you. This makes it very interesting to visit other gyms than just the one that is closest to you. Other wall shapes, other holds and volumes and above all other route setters will make this an interesting experience.

Read more…

About us

Roos is blogging since 2016 about bouldering and visiting different bouldering gyms in The Netherlands and abroad. Living in Urecht she was already bouldering in different gyms when the idea shaped in her mind to visit all the dutch gyms in 2016.

Read more…

Participating

The first boulder tour in 2016 was completed by Vincent, Roos and Elske, but a lot more people participated in part of the tour. We like this a lot. Bouldering is most fun when shared with others.

Read more…
Instagram @bouldertour.eu