banner

Op naar de zon bij Fliegerhorst Venlo

April 16th - Roos de Boer

Om de eerste zonnestralen van het jaar niet te missen, hebben we een keertje buiten geklommen! En dit kon heel goed bij klimtuin Fliegerhorst op een voormalige vliegbasis in Venlo. Geheel spontaan, maar wapperend met klimbewijs Indoor Toprope werden we begeleid naar de klettersteig route. 

Read more…

We moeten het hebben over route-bouw-strategie├źn

February 17th - Roos de Boer

Er zijn verschillende methodes om routes te bouwen in indoor boulderhallen. In Nederland kende tot voorheen twee manieren: per kleur (circuit) of per muurdeel, nu zie ik ook experimenten met een circuit van verschillende kleuren, waarbij bij de route het niveau is aangegeven. Wat zijn de voordelen, voor de klimmers en voor de bouwers? 

Read more…

Kerstboulderen

December 29th 2023 - Roos de Boer

Het wordt toch traditie: de festiviteiten van de kerstdagen combineren met een bouldersessie. Vorige jaren bij Amersfoort Kei / De Hoef, nu ge-grepen door Monk Hilversum! 

De hal is gelijk welkomend, met een bar, winkelgedeelte en groot aanbod aan boulders. Monk Hilversum is gender-neutraal, wat zich uit in kleedhokjes (zoals bekend van zwembad) in plaats van een vrouwen- en mannenkleedruimte (zoals gebruikelijk in boulderhallen), plus gender-neutrale toiletten. 

De hal maakt prachtig gebruik van de beschikbare ruimte, een voormalig bedrijfshal, nu de hoogte optimaal benut met boulderwanden. De routes waren afwisselend, ook qua niveau. Een route van dezelfde kleur kan ene keer heel haalbaar zijn, of heel uitdagend. Wat juist uitnodigt om lekker te klimmen!

Op naar de volgende bouldersessie!

 

Read more…

Burger bij BAZ

February 24th 2023 - Roos de Boer

Op naar boulderhal BAZ in Zaandam! Bij de boulderhal zit ook een restaurant, met heerlijke gerechten. Het was even wachten, maar de burger en verse friet was het zeker waard! Mjam, en goede basis voor een stevige bouldersessie.

 

De boulderhal is compact en daardoor juist erg knus en gezellig. Heel toegankelijk voor beginnende klimmers, normaal start ik echt met de makkelijkste gradatie, hier kon ik al gelijk door naar de volgende kleur. Afwisselende en uitdagende routes bij blauw en paars, totdat ik ook uitgedaagd werd om een rode te toppen. Hoppa, dat ging ook! 

Het meeste paars geklommen, zoals deze route achterin!

Read more…

Uitdagend Clip n Climb

February 22nd 2023 - Roos de Boer

Afgelopen zondag gaan klimmen bij Clip n Climb in Amsterdam, wat een leuke en uitdagende plek!

Read more…

Vernieuwend Monk Eindhoven

July 11th 2022 - Roos de Boer

Monk Eindhoven had zo op de lijst van nieuw geopende hallen kunnen staan! Zelfde locatie, maar totaal vernieuwd met een extra bovenverdieping sinds de vorige keer dat ik een bezoekje mocht brengen aan deze hal.

Read more…

Nieuwe boulderhal in Venlo: prachtige hal

April 10th 2022 - Roos de Boer

Na een aantal jaren nauwelijks boulderen, was de boulderhal in Venlo de ideale opstart. Leuke routes, die lekker toegankelijk op niveau 2 beginnen (lichtblauw), en ook donkerblauw (niveau 3) en een enkele paarse (niveau 4) kon ik me aan wagen.

Read more…

Bossche bollen en boulderen

July 2nd 2019 - Roos de Boer

We zijn er over uit: Bossche bollen en boulderen gaat heel goed samen. De nieuwe hal in Den Bosch heeft sowieso de beste naam voor een hal: Bossche Boulders. Na het hele proces tot opening gevolgd te hebben, waren we verheugd voor de grote dag!

Read more…

Boulderhal in Den Bosch

November 20th 2018 - Roos de Boer

Binnenkort opent er weer een nieuwe hal, namelijk in Den Bosch! We hebben al zin in de Bossche Boulders..

Vier boulderfanaten krijgen het mooi voor elkaar om een hal te openen, en wel in Den Bosch. Voor de ene niet de eerste hal (Roberto), voor de ander is het routebouwen al een beoefent ambacht (Maarten), weer ander eindelijk een klimgelegenheid in Den Bosch (Adri) en voor bouldertourder (Vincent) de kans om een eigen hal te openen.

We zijn benieuwd!

Read more…

Boulderhal in Maastricht

April 9th 2018 - Roos de Boer

Nieuwe uitbreiding van Kunststof, in 2016 opende de boulderhal in Leiden, in 2017 volgde Energiehaven in Utrecht en nu kondigen ze een boulderhal aan in Maastricht! Kunststof is al een top hal en Energiehaven zo ruim en relaxed, dat belooft wat voor Maastricht!

Read more…

Latest visits

Boulder tours

More information

Bouldering

Bouldering is a fun, spectacular branch of sport climbing. Without ropes you climb to a maximum height of 4.5 meter. Because of the thick safety matress, falling down is not a problem and does indeed happen regulary.

Read more…

What is the boulder tour?

Bouldering is a creative sport. A part of the challenge is to solve the puzzle that the route boulders have set up for you. This makes it very interesting to visit other gyms than just the one that is closest to you. Other wall shapes, other holds and volumes and above all other route setters will make this an interesting experience.

Read more…

About us

Roos is blogging since 2016 about bouldering and visiting different bouldering gyms in The Netherlands and abroad. Living in Urecht she was already bouldering in different gyms when the idea shaped in her mind to visit all the dutch gyms in 2016.

Read more…

Participating

The first boulder tour in 2016 was completed by Vincent, Roos and Elske, but a lot more people participated in part of the tour. We like this a lot. Bouldering is most fun when shared with others.

Read more…
Instagram @bouldertour.eu