Bouldertour

Db9 - Delfts Bleau boulderwedstrijd

February 11th 2018 - Vincent de Boer

Een aantal keer per jaar organiseert mijn thuishal een open competitie. Hier heb ik nu al een aantal keer met veel plezier aan meegedaan. Er worden 14 nieuwe boulders gemaakt van niveau 5/6a tot heel erg moeilijk. Dit zijn vaak creatieve boulders die net iets anders zijn dan wat je in de hal gewend bent. Er wordt veel gebruikt gemaakt van modules en er zitten ook altijd een paar creatieve dynamische moves in.

Je mag iedere route maar 9 keer proberen, heb je hem dan nog niet gehaald dan is het toch klaar. Iedere route heeft een bonusgreep. Als je een route niet topt maar wel de bonusgreep gefixeerd hebt dan krijg je daar ook punten voor. Dat daagt je uit om ook de routes die veel te moeilijk lijken toch te proberen.

9 februari was het weer zo ver en kon ik weer eens een keer meedoen. Voor db9 moet je toch wel 6a+ klimmen en dan nog kan je het zwaar krijgen. Voor beginners niet aan te raden dus, maar het is altijd goed druk met veel echt goede klimmers en dat is ook gewoon leuk om naar te kijken. Bijzonder hoe makkelijk sommige van die mannen en vrouwen het soms laten lijken. En dan ga je het zelf proberen en blijkt dat zij toch iets net anders deden dan jij.

Het feit dat iedere poging telt zorgt er voor dat er wel wat druk bij het klimmen komt om er niet onnodig uit te vallen, maar dat hoort natuurlijk bij een wedstrijd en gezien de drukte is dat ook wel goed. Er zaten weer een paar leuke puzzeltjes bij. Dit keer heb ik voor het eerst echt al mijn 9 pogingen voor een boulder gebruikt. Een flinke sprong die steeds net niet lukte. Helaas lukte hij de 9e keer ook niet, maar het was wel erg leuk om te proberen.

Met 6 van de 14 tops heb ik een plekje bij de bovenste helft bemachtigd en daar ben ik tevreden mee. Voor Don van Laere was de wedstrijd wat te makkelijk. De nummer 4 van het afgelopen jeugd EK won met 14 tops in 14 pogingen. Een super prestatie!

Op zaterdag, de dag na de volwassenen, was er net als altijd de kids-editie. De boulders worden net een beetje aangepast op kleinere lengtes en dan mag de jeugd los gaan. Zaterdagmiddag en zondag kunnen de boulders nog door volwassenen geprobeerd worden die vrijdag niet mee konden of wilden doen.

Latest visits

Boulder tours

More information

Bouldering

Bouldering is a fun, spectacular branch of sport climbing. Without ropes you climb to a maximum height of 4.5 meter. Because of the thick safety matress, falling down is not a problem and does indeed happen regulary.

Read more…

What is the boulder tour?

Bouldering is a creative sport. A part of the challenge is to solve the puzzle that the route boulders have set up for you. This makes it very interesting to visit other gyms than just the one that is closest to you. Other wall shapes, other holds and volumes and above all other route setters will make this an interesting experience.

Read more…

About us

Roos is blogging since 2016 about bouldering and visiting different bouldering gyms in The Netherlands and abroad. Living in Urecht she was already bouldering in different gyms when the idea shaped in her mind to visit all the dutch gyms in 2016.

Read more…

Participating

The first boulder tour in 2016 was completed by Vincent, Roos and Elske, but a lot more people participated in part of the tour. We like this a lot. Bouldering is most fun when shared with others.

Read more…
Instagram @bouldertour.eu