Bouldertour

Speels Impact

March 23rd 2018 - Vincent de Boer

Gisteren voor het eerst bij Impact geweest. Ze zijn alweer bijna een jaar open, maar Almere is niet een stad waar we echt snel komen. Nou, dat bleek onterecht. Niet wat Almere betrof dan, maar de boulderhal is absoluut een bezoek waard!

"We houden niet zo van fletse witte muren" zeiden de eigenaren. En dat is dan ook meteen het eerste wat opvalt. Nou ja, het tweede. De eerste indruk was vooral "Hey, wat een gezellige uitstraling.". En dat is opmerkelijk, want het was 4 uur 's middags op een werkdag en er was naast ons niemand. 

Het niveau was wel pittig. Het is lang geleden dat ik me stuk heb moeten bijten op een 5C boulder, maar hier was dat toch een aantal keer het geval. 6B is maar 1 keer gelukt. Maar dat mag de pret niet drukken want de boulders waren erg leuk en creatief. Er zijn twee tunnels waar ook boulders in zitten, en top-out boulders boven een flinke overhang. Weinig dynamisch, maar voor de rest van alles wat. Ook de grepen waren weer anders dan we gewend waren. 

Ook voor kinderen moet dit een erg leuke hal zijn. Aan de achterkant van de hal is een groot stuk met makkelijke kinderroutes en een donker tunnelstelsel/doolhof. Die laatste is overigens niet alleen voor kinderen leuk. Enige minpuntje is dat ze geen douches hebben. Dat is wel een nadeel als je een stuk moet reizen voor je er bent.

We hebben ons laten vertellen dat we vooral een keer bij "Fluor Friday" langs moeten komen. Dat moeten we misschien maar doen, want deze hal worden we blij van!

Latest visits

Boulder tours

More information

Bouldering

Bouldering is a fun, spectacular branch of sport climbing. Without ropes you climb to a maximum height of 4.5 meter. Because of the thick safety matress, falling down is not a problem and does indeed happen regulary.

Read more…

What is the boulder tour?

Bouldering is a creative sport. A part of the challenge is to solve the puzzle that the route boulders have set up for you. This makes it very interesting to visit other gyms than just the one that is closest to you. Other wall shapes, other holds and volumes and above all other route setters will make this an interesting experience.

Read more…

About us

Roos is blogging since 2016 about bouldering and visiting different bouldering gyms in The Netherlands and abroad. Living in Urecht she was already bouldering in different gyms when the idea shaped in her mind to visit all the dutch gyms in 2016.

Read more…

Participating

The first boulder tour in 2016 was completed by Vincent, Roos and Elske, but a lot more people participated in part of the tour. We like this a lot. Bouldering is most fun when shared with others.

Read more…
Instagram @bouldertour.eu