Bouldertour

Burger bij BAZ

24 februari - Roos de Boer

Op naar boulderhal BAZ in Zaandam! Bij de boulderhal zit ook een restaurant, met heerlijke gerechten. Het was even wachten, maar de burger en verse friet was het zeker waard! Mjam, en goede basis voor een stevige bouldersessie.

 

De boulderhal is compact en daardoor juist erg knus en gezellig. Heel toegankelijk voor beginnende klimmers, normaal start ik echt met de makkelijkste gradatie, hier kon ik al gelijk door naar de volgende kleur. Afwisselende en uitdagende routes bij blauw en paars, totdat ik ook uitgedaagd werd om een rode te toppen. Hoppa, dat ging ook! 

Het meeste paars geklommen, zoals deze route achterin!

lees meer…

Uitdagend Clip n Climb

22 februari - Roos de Boer

Afgelopen zondag gaan klimmen bij Clip n Climb in Amsterdam, wat een leuke en uitdagende plek!

lees meer…

Vernieuwend Monk Eindhoven

11 juli 2022 - Roos de Boer

Monk Eindhoven had zo op de lijst van nieuw geopende hallen kunnen staan! Zelfde locatie, maar totaal vernieuwd met een extra bovenverdieping sinds de vorige keer dat ik een bezoekje mocht brengen aan deze hal.

lees meer…

Nieuwe boulderhal in Venlo: prachtige hal

10 april 2022 - Roos de Boer

Na een aantal jaren nauwelijks boulderen, was de boulderhal in Venlo de ideale opstart. Leuke routes, die lekker toegankelijk op niveau 2 beginnen (lichtblauw), en ook donkerblauw (niveau 3) en een enkele paarse (niveau 4) kon ik me aan wagen.

lees meer…

Bossche bollen en boulderen

2 juli 2019 - Roos de Boer

We zijn er over uit: Bossche bollen en boulderen gaat heel goed samen. De nieuwe hal in Den Bosch heeft sowieso de beste naam voor een hal: Bossche Boulders. Na het hele proces tot opening gevolgd te hebben, waren we verheugd voor de grote dag!

lees meer…

Boulderhal in Den Bosch

20 november 2018 - Roos de Boer

Binnenkort opent er weer een nieuwe hal, namelijk in Den Bosch! We hebben al zin in de Bossche Boulders..

Vier boulderfanaten krijgen het mooi voor elkaar om een hal te openen, en wel in Den Bosch. Voor de ene niet de eerste hal (Roberto), voor de ander is het routebouwen al een beoefent ambacht (Maarten), weer ander eindelijk een klimgelegenheid in Den Bosch (Adri) en voor bouldertourder (Vincent) de kans om een eigen hal te openen.

We zijn benieuwd!

lees meer…

Boulderhal in Maastricht

9 april 2018 - Roos de Boer

Nieuwe uitbreiding van Kunststof, in 2016 opende de boulderhal in Leiden, in 2017 volgde Energiehaven in Utrecht en nu kondigen ze een boulderhal aan in Maastricht! Kunststof is al een top hal en Energiehaven zo ruim en relaxed, dat belooft wat voor Maastricht!

lees meer…

Sterkster: een dag Sterk in het teken van vrouwen

8 april 2018 - Roos de Boer

Zaterdag was Sterkster, een evenement met wedstrijd, workshops en lezingen, georganiseerd in boulderhal Sterk en speciaal voor vrouwen. Enige mannen die rondliepen waren de eigenaar Jelmer en een fotograaf, verder zo'n 150 vrouwen. Dat kon ik niet missen.

lees meer…

Speels Impact

23 maart 2018 - Vincent de Boer

Gisteren voor het eerst bij Impact geweest. Ze zijn alweer bijna een jaar open, maar Almere is niet een stad waar we echt snel komen. Nou, dat bleek onterecht. Niet wat Almere betrof dan, maar de boulderhal is absoluut een bezoek waard!

"We houden niet zo van fletse witte muren" zeiden de eigenaren. En dat is dan ook meteen het eerste wat opvalt. Nou ja, het tweede. De eerste indruk was vooral "Hey, wat een gezellige uitstraling.". En dat is opmerkelijk, want het was 4 uur 's middags op een werkdag en er was naast ons niemand. 

lees meer…

Blockmasters - Block013 boulderwedstrijd

4 maart 2018 - Vincent de Boer

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Masja op pad gegaan naar Tilburg om mee te doen aan Blockmasters. Masja deed van 16:00-18:00 mee met de jeugd en ik zelf vanaf 19:00 met de volwassenen. We waren er aan de vroege kant dus konden nog even opwarmen met de gewone boulders voor de wedstrijd begon. Block013 is een hal met een gezellige uitstraling en leuke creatieve routes maar voor ons net wat te ver om vaak te komen. Dit was daarom pas de tweede keer dat ik er was.

lees meer…

Laatste bezoeken

Boulder tours

Meer informatie

Boulderen

Boulderen is een leuke, spectaculaire tak van de klimsport. Zonder touwen klim je tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Doordat er een dikke mat onder ligt is vallen geen probleem. 

lees meer…

Wat is de bouldertour?

Boulderen is een creatieve sport. Een deel van de uitdaging is het oplossen van de puzzel die de routebouwers voor je gemaakt hebben. Het is daarom erg leuk om af en toe naar een andere hal te gaan dan de hal die het dichts bij je in de buurt is. Andere muurvormen, andere grepen en vooral andere routebouwers zorgen voor leuke afwisseling.

lees meer…

Over ons

Bereik ons via: roos *at* bouldertour.nl (*at* vervangen door @ en het is een e-mailadres).

lees meer…

Meedoen

De eerste bouldertour in 2016 is naast Roos en Vincent ook door Elske helemaal "voltooid", maar er hebben veel meer mensen een gedeelte van de tour meegedaan. Dit vinden wij heel gezellig. Boulderen is namelijk ook een heel sociale sport.

lees meer…
Instagram @bouldertour.eu