banner

Op naar de zon bij Fliegerhorst Venlo

16 april - Roos de Boer

Om de eerste zonnestralen van het jaar niet te missen, hebben we een keertje buiten geklommen! En dit kon heel goed bij klimtuin Fliegerhorst op een voormalige vliegbasis in Venlo. Geheel spontaan, maar wapperend met klimbewijs Indoor Toprope werden we begeleid naar de klettersteig route. 

lees meer…

We moeten het hebben over route-bouw-strategie├źn

17 februari - Roos de Boer

Er zijn verschillende methodes om routes te bouwen in indoor boulderhallen. In Nederland kende tot voorheen twee manieren: per kleur (circuit) of per muurdeel, nu zie ik ook experimenten met een circuit van verschillende kleuren, waarbij bij de route het niveau is aangegeven. Wat zijn de voordelen, voor de klimmers en voor de bouwers? 

lees meer…

Kerstboulderen

29 december 2023 - Roos de Boer

Het wordt toch traditie: de festiviteiten van de kerstdagen combineren met een bouldersessie. Vorige jaren bij Amersfoort Kei / De Hoef, nu ge-grepen door Monk Hilversum! 

De hal is gelijk welkomend, met een bar, winkelgedeelte en groot aanbod aan boulders. Monk Hilversum is gender-neutraal, wat zich uit in kleedhokjes (zoals bekend van zwembad) in plaats van een vrouwen- en mannenkleedruimte (zoals gebruikelijk in boulderhallen), plus gender-neutrale toiletten. 

De hal maakt prachtig gebruik van de beschikbare ruimte, een voormalig bedrijfshal, nu de hoogte optimaal benut met boulderwanden. De routes waren afwisselend, ook qua niveau. Een route van dezelfde kleur kan ene keer heel haalbaar zijn, of heel uitdagend. Wat juist uitnodigt om lekker te klimmen!

Op naar de volgende bouldersessie!

 

lees meer…

Burger bij BAZ

24 februari 2023 - Roos de Boer

Op naar boulderhal BAZ in Zaandam! Bij de boulderhal zit ook een restaurant, met heerlijke gerechten. Het was even wachten, maar de burger en verse friet was het zeker waard! Mjam, en goede basis voor een stevige bouldersessie.

 

De boulderhal is compact en daardoor juist erg knus en gezellig. Heel toegankelijk voor beginnende klimmers, normaal start ik echt met de makkelijkste gradatie, hier kon ik al gelijk door naar de volgende kleur. Afwisselende en uitdagende routes bij blauw en paars, totdat ik ook uitgedaagd werd om een rode te toppen. Hoppa, dat ging ook! 

Het meeste paars geklommen, zoals deze route achterin!

lees meer…

Uitdagend Clip n Climb

22 februari 2023 - Roos de Boer

Afgelopen zondag gaan klimmen bij Clip n Climb in Amsterdam, wat een leuke en uitdagende plek!

lees meer…

Vernieuwend Monk Eindhoven

11 juli 2022 - Roos de Boer

Monk Eindhoven had zo op de lijst van nieuw geopende hallen kunnen staan! Zelfde locatie, maar totaal vernieuwd met een extra bovenverdieping sinds de vorige keer dat ik een bezoekje mocht brengen aan deze hal.

lees meer…

Nieuwe boulderhal in Venlo: prachtige hal

10 april 2022 - Roos de Boer

Na een aantal jaren nauwelijks boulderen, was de boulderhal in Venlo de ideale opstart. Leuke routes, die lekker toegankelijk op niveau 2 beginnen (lichtblauw), en ook donkerblauw (niveau 3) en een enkele paarse (niveau 4) kon ik me aan wagen.

lees meer…

Bossche bollen en boulderen

2 juli 2019 - Roos de Boer

We zijn er over uit: Bossche bollen en boulderen gaat heel goed samen. De nieuwe hal in Den Bosch heeft sowieso de beste naam voor een hal: Bossche Boulders. Na het hele proces tot opening gevolgd te hebben, waren we verheugd voor de grote dag!

lees meer…

Boulderhal in Den Bosch

20 november 2018 - Roos de Boer

Binnenkort opent er weer een nieuwe hal, namelijk in Den Bosch! We hebben al zin in de Bossche Boulders..

Vier boulderfanaten krijgen het mooi voor elkaar om een hal te openen, en wel in Den Bosch. Voor de ene niet de eerste hal (Roberto), voor de ander is het routebouwen al een beoefent ambacht (Maarten), weer ander eindelijk een klimgelegenheid in Den Bosch (Adri) en voor bouldertourder (Vincent) de kans om een eigen hal te openen.

We zijn benieuwd!

lees meer…

Boulderhal in Maastricht

9 april 2018 - Roos de Boer

Nieuwe uitbreiding van Kunststof, in 2016 opende de boulderhal in Leiden, in 2017 volgde Energiehaven in Utrecht en nu kondigen ze een boulderhal aan in Maastricht! Kunststof is al een top hal en Energiehaven zo ruim en relaxed, dat belooft wat voor Maastricht!

lees meer…

Laatste bezoeken

Boulder tours

Meer informatie

Boulderen

Boulderen is een leuke, spectaculaire tak van de klimsport. Zonder touwen klim je tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Doordat er een dikke mat onder ligt is vallen geen probleem. 

lees meer…

Wat is de bouldertour?

Boulderen is een creatieve sport. Een deel van de uitdaging is het oplossen van de puzzel die de routebouwers voor je gemaakt hebben. Het is daarom erg leuk om af en toe naar een andere hal te gaan dan de hal die het dichts bij je in de buurt is. Andere muurvormen, andere grepen en vooral andere routebouwers zorgen voor leuke afwisseling.

lees meer…

Over ons

Bereik ons via: roos *at* bouldertour.nl (*at* vervangen door @ en het is een e-mailadres).

lees meer…

Meedoen

De eerste bouldertour in 2016 is naast Roos en Vincent ook door Elske helemaal "voltooid", maar er hebben veel meer mensen een gedeelte van de tour meegedaan. Dit vinden wij heel gezellig. Boulderen is namelijk ook een heel sociale sport.

lees meer…
Instagram @bouldertour.eu