Bouldertour

Bossche bollen en boulderen

2 juli 2019 - Roos de Boer

We zijn er over uit: Bossche bollen en boulderen gaat heel goed samen. De nieuwe hal in Den Bosch heeft sowieso de beste naam voor een hal: Bossche Boulders. Na het hele proces tot opening gevolgd te hebben, waren we verheugd voor de grote dag!

lees meer…

Boulderhal in Den Bosch

20 november 2018 - Roos de Boer

Binnenkort opent er weer een nieuwe hal, namelijk in Den Bosch! We hebben al zin in de Bossche Boulders..

Vier boulderfanaten krijgen het mooi voor elkaar om een hal te openen, en wel in Den Bosch. Voor de ene niet de eerste hal (Roberto), voor de ander is het routebouwen al een beoefent ambacht (Maarten), weer ander eindelijk een klimgelegenheid in Den Bosch (Adri) en voor bouldertourder (Vincent) de kans om een eigen hal te openen.

We zijn benieuwd!

lees meer…

Boulderhal in Maastricht

9 april 2018 - Roos de Boer

Nieuwe uitbreiding van Kunststof, in 2016 opende de boulderhal in Leiden, in 2017 volgde Energiehaven in Utrecht en nu kondigen ze een boulderhal aan in Maastricht! Kunststof is al een top hal en Energiehaven zo ruim en relaxed, dat belooft wat voor Maastricht!

lees meer…

Sterkster: een dag Sterk in het teken van vrouwen

8 april 2018 - Roos de Boer

Zaterdag was Sterkster, een evenement met wedstrijd, workshops en lezingen, georganiseerd in boulderhal Sterk en speciaal voor vrouwen. Enige mannen die rondliepen waren de eigenaar Jelmer en een fotograaf, verder zo'n 150 vrouwen. Dat kon ik niet missen.

lees meer…

Speels Impact

23 maart 2018 - Vincent de Boer

Gisteren voor het eerst bij Impact geweest. Ze zijn alweer bijna een jaar open, maar Almere is niet een stad waar we echt snel komen. Nou, dat bleek onterecht. Niet wat Almere betrof dan, maar de boulderhal is absoluut een bezoek waard!

"We houden niet zo van fletse witte muren" zeiden de eigenaren. En dat is dan ook meteen het eerste wat opvalt. Nou ja, het tweede. De eerste indruk was vooral "Hey, wat een gezellige uitstraling.". En dat is opmerkelijk, want het was 4 uur 's middags op een werkdag en er was naast ons niemand. 

lees meer…

Blockmasters - Block013 boulderwedstrijd

4 maart 2018 - Vincent de Boer

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Masja op pad gegaan naar Tilburg om mee te doen aan Blockmasters. Masja deed van 16:00-18:00 mee met de jeugd en ik zelf vanaf 19:00 met de volwassenen. We waren er aan de vroege kant dus konden nog even opwarmen met de gewone boulders voor de wedstrijd begon. Block013 is een hal met een gezellige uitstraling en leuke creatieve routes maar voor ons net wat te ver om vaak te komen. Dit was daarom pas de tweede keer dat ik er was.

lees meer…

Campus kleur volgen

2 maart 2018 - Roos de Boer

Genoeg te klimmen in boulderhal Campus, wat een mooi grote hal! Daar maakte het Nederlands team ook gretig gebruik van, bij binnenkomst zagen we ze lekker los gaan op de spring-routes op de eerste wand. Leuk om te zien!

Terwijl het team aan de yoga ging, was het voor ons tijd om zelf de schoenen aan te doen en lekker te klimmen. Veel blauw geklommen en een aantal gele gehaald. In een middag alle muren aangedaan, de balansmuur, overhang, en het top-out gedeelte.

lees meer…

Vernieuwde Monk Eindhoven

19 februari 2018 - Roos de Boer

Op naar de vernieuwde Monk Eindhoven, nieuwe locatie, nieuwe wanden: nieuwe stek met zelfde sfeer. De grepen zijn al direct glad, muziek is niet mijn smaak, doch een goede sessie en erg leuke routes. Zo ver van de oude hal ligt het niet, daarbij om de hoek van de oude locatie dus de locals kunnen het nog vinden. Betekent een gezellige sfeer en trainen in dezelfde ruimte als Julia Meijer.

lees meer…

Db9 - Delfts Bleau boulderwedstrijd

11 februari 2018 - Vincent de Boer

Een aantal keer per jaar organiseert mijn thuishal een open competitie. Hier heb ik nu al een aantal keer met veel plezier aan meegedaan. Er worden 14 nieuwe boulders gemaakt van niveau 5/6a tot heel erg moeilijk. Dit zijn vaak creatieve boulders die net iets anders zijn dan wat je in de hal gewend bent. Er wordt veel gebruikt gemaakt van modules en er zitten ook altijd een paar creatieve dynamische moves in.

lees meer…

Problematics - Campus boulderwedstrijd

29 januari 2018 - Vincent de Boer

Op 27 januari organiseerde boulderhal de Campus in Den Haag voor het eerst de boulderwedstrijd Problematics. De Campus is de grootste boulderhal van Nederland en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Maar liefst 100 nieuwe boulders waren er in de muur geschroefd!

Als je je nu afvraagt "100 boulders, is dat niet wat veel om op 1 middag te klimmen, hoe werkt dat dan?" dan is dat precies mijn eerste gedachte toen ik dit las. Ik moest dus wel meedoen om daar achter te komen. Gelukkig bleek het niet nodig alle 100 boulders te klimmen.

lees meer…

Laatste bezoeken

Boulder tours

Meer informatie

Boulderen

Boulderen is een leuke, spectaculaire tak van de klimsport. Zonder touwen klim je tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Doordat er een dikke mat onder ligt is vallen geen probleem. 

lees meer…

Wat is de bouldertour?

Boulderen is een creatieve sport. Een deel van de uitdaging is het oplossen van de puzzel die de routebouwers voor je gemaakt hebben. Het is daarom erg leuk om af en toe naar een andere hal te gaan dan de hal die het dichts bij je in de buurt is. Andere muurvormen, andere grepen en vooral andere routebouwers zorgen voor leuke afwisseling.

lees meer…

Over ons

Roos blogt al sinds 2016 over boulderen en het bezoeken van verschillende boulderhallen in Nederland en in het buitenland. Woonachtig in Utrecht boulderde ze in 2015 al in verschillende boulderhallen toen ze op het idee kwam om als voornemen voor 2016 alle hallen van Nederland te bezoeken.

lees meer…

Meedoen

De eerste bouldertour in 2016 is naast Roos en Vincent ook door Elske helemaal "voltooid", maar er hebben veel meer mensen een gedeelte van de tour meegedaan. Dit vinden wij heel gezellig. Boulderen is namelijk ook een heel sociale sport.

lees meer…
Instagram @bouldertour.eu