Bouldern und Backen in Trier
Toen wij op onze mini-vakantie naar onder andere Trier een boulderhal meepakten, moest ik natuurlijk gelijk aan de Bouldertour denken! Dus laat ik jullie wat vertellen over 'Blocschokolade': de op het eerste gezicht misschien minder logische combinatie van een boulderhal en een bakkerij.
Blockschokolade ligt op een typisch industrieterrein net buiten het stadje Trier in Duitsland. Vanaf Maastricht ben je er in een uurtje of 2 met de auto. Terwijl we het parkeerterrein opdraaien zien we meteen al een toffe buitenbouldermuur met wat hard uitziende routes; leuk voor een wedstrijdje (in de zomer dan).
We worden verwelkomd met een zeer gunstige entreeprijs van nog geen 9 euro per persoon, de geur van versgebakken carrot cake en een playlist vol 90's punk. De boulderhal is niet heel groot en er zitten veel routes op weinig oppervlak, dus je moet goed oppassen dat je niet onder iemand doorloopt/klimt. Met name in het stuk (zeer toffe) 'dome', waar je een paar meter lang horizontaal overhang klimt, en soms daarna nog de hoek om vertikaal verder omhoog. Sowieso is het grootste deel van deze hal overhang en zijn de meeste routes met name zwaar, maar technisch niet heel moeilijk.
Het recept is simpel: je neemt een boulderhal, plaatst een soort vissenkom in de hoek waarin je wat ovens en koelkasten zet, zorgt dat er iemand daar de heerlijkste taarten staat te bakken en dan gaan die hongere boulderaars (die het heus wel verdiend hebben na een ruim uur beunen op die overhangroutes) vanzelf wel een stukje taart eten. Er was ruim keuze, ook voor de veganisten/glutenvrij-liefhebbers onder ons.
Mocht je in de buurt zijn, dan is dit een leuke hal om eens te proberen! Tenzij je absoluut niet van punk houdt dan.
Check http://www.blocschokolade.de/ voor de info!