Bouldertour

Blockmasters - Block013 boulderwedstrijd

4 maart 2018 - Vincent de Boer

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Masja op pad gegaan naar Tilburg om mee te doen aan Blockmasters. Masja deed van 16:00-18:00 mee met de jeugd en ik zelf vanaf 19:00 met de volwassenen. We waren er aan de vroege kant dus konden nog even opwarmen met de gewone boulders voor de wedstrijd begon. Block013 is een hal met een gezellige uitstraling en leuke creatieve routes maar voor ons net wat te ver om vaak te komen. Dit was daarom pas de tweede keer dat ik er was.

Voor de wedstrijd hadden ze een aantal heel creatieve boulders gemaakt. In totaal waren er 31 boulders, van makkelijk (3-4) tot heel moeilijk. Qua toegankelijkheid is blockmasters best goed te doen en ook voor ervaren klimmers is er genoeg uitdaging. Er was een duo-boulder die je alleen met z'n tweeen kon klimmen, en een campus-route van 31 grepen waar je punten kreeg voor het aantal stappen dat je kon halen. Verder gaf iedere route een bepaald aantal punten die je bij elkaar op kon tellen voor je eindscore. Een boulder bestond geheel uit modules. Het aantal pogingen dat je nodig had doet er niet toe. Dat maakt het wel relaxed klimmen, hoewel je natuurlijk alsnog liever niet uit een zware route valt die je bijna gehaald hebt.

Na de kinderwedstrijd, die voor Masja wat tegenviel, werden er wat grepen weggehaald om de routes klaar te maken voor de volwassenenwedstrijd. Wie wou kon meeeten in de hal en daar hebben wij graag gebruik van gemaakt.

De duo-route heb ik samen met Masja geklommen. Hoewel we technisch gezien niet aan dezelfde wedstrijd meededen was dat wel een heel leuk vader-dochter projectje!

Helaas konden we gezien de tijd niet tot de prijsuitreiking blijven, maar na 2,5 uur klimmen had ik het meeste haalbare ook wel gehaald. Misschien had ik nog iets meer kunnen doen, maar de campusboulder ging ook al minder goed meer dan ik graag had gezien. Ik had echter ook wat boulders gehaald waar ik het niet direct van verwacht had. Helaas had ik net niet genoeg punten voor de kwalificatie "spiderman's hulpje" maar met een 24e plaats van 80 deelnemers ben ik blij. 

Laatste bezoeken

Boulder tours

Meer informatie

Boulderen

Boulderen is een leuke, spectaculaire tak van de klimsport. Zonder touwen klim je tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Doordat er een dikke mat onder ligt is vallen geen probleem. 

lees meer…

Wat is de bouldertour?

Boulderen is een creatieve sport. Een deel van de uitdaging is het oplossen van de puzzel die de routebouwers voor je gemaakt hebben. Het is daarom erg leuk om af en toe naar een andere hal te gaan dan de hal die het dichts bij je in de buurt is. Andere muurvormen, andere grepen en vooral andere routebouwers zorgen voor leuke afwisseling.

lees meer…

Over ons

Bereik ons via: roos *at* bouldertour.nl (*at* vervangen door @ en het is een e-mailadres).

lees meer…

Meedoen

De eerste bouldertour in 2016 is naast Roos en Vincent ook door Elske helemaal "voltooid", maar er hebben veel meer mensen een gedeelte van de tour meegedaan. Dit vinden wij heel gezellig. Boulderen is namelijk ook een heel sociale sport.

lees meer…
Instagram @bouldertour.eu